Уявіть собі, ви – підприємець. Вам потрібно знайти підрядника чи постачальника. Пропозицій на ринку – хоч відбавляй! Та як переконатися, що перед вами серйозна фірма, а не одноденна контора? Тут на допомогу прийде Єдиний Державний реєстр юридичних осіб та осіб-підприємців.

На порталі “Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань” можна замовити відомості з єдиного державного реєстру та завантажити сформований документ онлайн. Ознайомтеся з основною інформацією.“Технічні вимоги” для перегляду та отримання документів. “Плата за отримання відомостей” з реєстру за допомогою платіжної картки. Та “Види запитів” до реєстру. Ви можете отримати безкоштовні запити та електронні витяги. В розділі «Види запитів» ознайомтесь із критеріями пошутку, змістом та можливістю збереження документів.

Безкоштовний запит: Для отримання інформації натисніть на вкладку “Безкоштовний запит”.

Тут ви можете отримати відомості про фізичних осіб підприємців, юридичних осіб та громадські формування.

Щоб знайти фізичну особу підприємця, введіть в поле “Запит” – індивідуальний податковий номер особи, або прізвище, ім’я та по батькові, або серію та номер паспорта. Якщо вас цікавить юридична особа, то оберіть критерії пошуку. Повне найменування або код ЄДРПОУ або Скорочене найменування. Та натисніть “Шукати”. Щоб знайти результат надання адміністративної послуги юридичній особі, введіть у поле “Пошуковий запит” код розміщений у правому верхньому кутку першої сторінки опису. Та натисніть “Шукати”.

Платний запит. Для отримання інформації натисніть на вкладку “Платний запит”.

Ви можете створити запит або отримати документ.

Створення запиту. Крок №1 оберіть тип документу. Та натисніть “Наступний”. Крок №2 вкажіть критерії пошуку, оберіть дату. Та натисніть “Наступний”. Крок №3 відомості: Оберіть пункти, які потрібно внести до документу з переліку. Ви можете обрати все або відмінити вибір. Та натисніть “Наступний”. Крок №4 оплата. Натисніть сплатити. Сума оплати становить 50 гривень. Комісія 3 гривні. Разом 53 гривні. Введіть реквізити Вашої платіжної картки та натисніть “Сплатити”.

02:5303:10 Вітаємо запит оплачено успішно, виконується побудова документу. Після оплати натисніть вкладку “Отримати документ”. Введіть ваш унікальний номер електронного запиту та дату. Та натисніть “Пошук”.

Після завершення пошуку Ви можете завантажити документ за посиланням.

Інструкцію створено Українським освітнім центром реформ в рамках грантової угоди “Електронне урядування спрощує спілкування” за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту “Справедливе правосуддя”.

Інформація з каналу Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCeu1UCL2XVhkQ-F8yGEftSg