Тетяна Мануйлова- жінка творча і мужня, яка зуміла одвічну материнську любов до власного сина переплавити у турботу про обділених здоров’ям чужих дітей. Пані Тетяна, будучи мамою дитини з інвалідністю та переселенкою Луганської області, очолює громадську організацію «Шлях добра» та здійснює підтримку та допомогу таким, як сама батькам, переселенцям.  Хто повірить, що вона в Умані з’явились лише кілька років тому? Адже своєю небайдужістю, активною участю у різних доброчинних та патріотичних справах  вона зуміла віднайти серед уманчан не лише прихильників, а й справжніх друзів.

Тетяна Федорівна розповідає, що «Шлях добра» проліг до нашого міста з Одещини – саме там в одному з санаторіїв Білгород-Дністровського району тимчасово мешкали переселенці з Луганщини, серед яких була вона, яких волонтери врятували від жахіть війни, що розгоралася на сході. Саме на Одещині Тетяна Мануйлова, мама хлопчика з інвалідністю, загітувала інших жінок, які теж виховували діток з особливими потребами, на створення «Шляху добра». Одна з матерів вдало займалася розвитком мовлення дітей, інша вміло робила їм масаж, сама Тетяна Федорівна лікувала хлопчиків і дівчаток музичною терапією. І робила це дуже професійно, адже тринадцять попередніх років у місті Слов’яносербську на Луганщині займалась улюбленою справою – керувала кількома вокальними колективами місцевого Будинку культури. Та так успішно, що навчені нею солісти посідали високі місця на різних конкурсах. Гран-прі Луганського обласного телевізійного конкурсу «Дударик» – тільки один з них.

Переїхавши до Умані, потрапивши в проект ТЕАМ пані Тетяна зуміла не тільки налагодити своє життя, а й знайти роботу за покликанням, продовжити свою громадську діяльність та й стати активною жителькою місцевої громади.

– З приходом у наш заклад класного спеціаліста у нас заспівали навіть ті, хто ніколи не співав, – схвально відгукується про вчителя музичного мистецтва Тетяну Мануйлову директор десятої школи Стефанія Шульга. – Тетяна Федорівна організовує виховні патріотичні заходи, багато приділяє уваги дітям з особливими освітніми потребами. Вчить колег, учнів, батьків толерантності, розумінню основних принципів інклюзії.

Завдяки можливості, яку надала Національна Асамблея людей з інвалідністю України в рамках проекту ТІАМ, пані Тетяна пройшла підвищення кваліфікації на унікальному семінарі «Орф-підхід на музичних заняттях у дошкільному навчальному закладі освіти» на початку листопада 2018 року у місті Києві. Лекторами виступили Катерина ЗАВАЛКО, професор кафедри оркестрового та інструментального виконавства НПУ імені М.П.Драгоманова, доктор педагогічних наук та Світлана ФІР, президент Орф Шульверк Асоціації України.

Отриманні навики та знання  пані Тетяна використовує щоб розвивати музичні здібності дітей, сприяти розвитку музичних творчих здібностей, самоствердження особистості, самостійності та свободі мислення

Отримавши уманську прописку, «Шлях добра» завдяки активності його творця помітно розширив свої горизонти. Тетяна переконана: об’єднання людей, і серед них дітей з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень, здатне зняти бар’єри у спілкуванні, за якими їм доводиться жити іноді роками.

Для багатьох дітей це вихід у світ. Недавно возила на всеукраїнський конкурс «Мамо, ти моя молитва» члена  організації Віталія Кучера, хлопчик повернувся звідти з нагородою, – розповідаєпро травневий успіх юного виконавця лідер організації «Шлях добра». – Інші діти теж нерідко демонструють свої здібності. Приміром, Женя Потапенко гарно декламує вірші, Богдан Мануйлов грає на ложках. Наші діти брали участь у всеукраїнському інтегрованому конкурсі дитячої та юнацької творчості «Планета толерентності», проведеного за підтримки агентства ООН та Національної асамблеї людей з інвалідністю України.

Це тільки де- які епізоди з багатогранної діяльності поліфонічної творчої жінки, громадської активістки Тетяни Мануйлової.