Сьогодні, 17 грудня  2018р.  відбулась Конференція – дискусія «Розповідь про перші кроки раннього втручання  батьків, спеціалістів – батькам, спеціалістам», яка реалізується в рамках  проекту «Раннє втручання  – шлях в нове життя» – збільшення впливу батьків дітей з інвалідністю, порушеннями розвитку та ризиком їх виникнення на впровадження системи раннього втручання в Вінницькій області», за фінансової підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

Організатори :  Громадська організація «Асоціація захисту права  та допомоги людям з  інвалідністю «Відкриті серця» в партнерстві з Комунальним закладом «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій».

Батьки, спеціалісти,  представники  влади, ГОІ та лідери батьківського співтовариства дізнатись  про вже існуючий досвід в Україні раннього втручання та  переконалися у важливості активної, міжвідомчої  співпраці при впровадженні послуги раннього втручання.

Актуальність теми полягає в тому, що Раннє втручання – це шанс для маленьких українців від народження до чотирьох років отримати успішний старт розвитку. А батькам, які опікуються дітьми з порушеннями розвитку та знаходяться в складних життєвих обставинах подолати труднощі та навчитися допомагати своїм дітям. Раннє втручання дозволить зменшити або уникнути інвалідизації дітей, зберегти сім’ї та запобігти тому, щоб маленькі  українці потрапляли в інтернатні заклади.

Асоціація захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця» в соціальному партнерстві з комунальним закладом «Вінницький обласний центр соціально – психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій», маючи 12-річний досвід розробки та реалізації спільних програм в сфері надання послуг дітям та молоді  з важкими формами інвалідності та  їх родинам, підготовці фахівців, досвід проведення інформаційних кампаній, ініціювала впровадження Проекту «Раннє втручання  – шлях в нове життя» – збільшення впливу батьків дітей з інвалідністю, порушеннями розвитку та ризиком їх виникнення на впровадження системи раннього втручання в Вінницькій області».

Конференція – дискусія «Розповідь про перші кроки раннього втручання  батьків, спеціалістів – батькам, спеціалістам» допомогла активізувати громадськість Вінницької області щодо впровадження послуги «Раннього втручання», сприяти участі Вінницької області в пілотуванні  цієї послуги, підготовці мультидисциплінарної команди та  налагодженні взаємодії між департаментами при розробці заходів  обласної програми.