17 грудня  2018р. відбувся Круглий стіл «Розбудова соціальної послуги «соціальна адаптація» та дотримання репродуктивних  прав людей з інтелектуальними порушеннями», який  реалізуються в рамках  проекту «Вчимо навчати життю» – розбудова соціальної послуги «соціальна адаптація» через впровадження навчального курсу з питань сексуального та репродуктивного здоров’я для молоді з інтелектуальними порушеннями», за фінансової підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

Організатори:  Громадська організація «Асоціація захисту права  та допомоги людям з  інвалідністю «Відкриті серця» в партнерстві з Комунальним закладом «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій».

Представники влади, ГОІ, фахівців соціальної, освітньої, медичної сфери отримали можливість звернути увагу громадськості до питань збереження репродуктивного здоров’я та ведення здорового способу життя.

В умовах реформування медичної, освітньої, соціальної галузей, а також самих інтернантих закладів, підвищення кваліфікації фахівців та надання їм інформації з питань статевих потреб і репродуктивних прав людей з ІП та ознайомлення  їх з  методикою донесення такої інформації до людей з ІН та їхніх батьків є дуже актуальним та життєво необхідним.

Асоціація «Відкриті серця» маючи досвід реалізації програм направлених на підтримку людей з ІП та членів їх сімей та володіючи інструментарієм навчального курсу щодо статевого виховання дітей та молоді з ІП зможе сприяти розбудові соціальної послуги «соціальна адаптація» та покращити професійну обізнаність фахівців  з питань статевого виховання та репродуктивного здоров’я даної категорії громадян.

Під час Круглого столу учасники мали змогу обмінятися досвідом впровадження статевого виховання, вирішити проблеми міжгалузевої взаємодії, оновити та наповнити новим змістом стандарт послуги «Соціальна адаптація».