У Вінниці для людей з інвалідністю та членів їхніх сімей, а також для внутрішньо переміщених осіб працює програма “Банк обміну одягом”.

Про це повідомляє міський центр соціальних служб в партнерстві з Асоціацією захисту прав та допомоги людям з інвалідністю “Відкриті серця”.

“Банк обміну речей” знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. 600-річчя, 64. Взяти одяг, або ж принести його можна кожного понеділка, четверга та суботи з 10:00 до 16:00.

Волонтери сортують одяг, за необхідності – перуть його. Мають великий вибір речей як для дітей, так і для дорослих, розповідає членкиня правління Асоціації “Відкриті серця” Світлана Іващенко.

“У нас є партнери в Польщі, Німеччині. В основному, речі ми отримуємо від них. Або ж від осіб, які приходять, обирають собі щось, і приносять речі, якими самі вже не користуються. У випадку, коли ми бачимо, що якихось речей нам не вистачає – лиш тоді звертаємося до вінничан через соцмережі із закликом допомогти чимось конкретним”, – додає Світлана Іващенко.

Серед тих, хто скористався “Банком обміну речей” – вінничанин Іван Штурма. Собі він взяв теплу куртку та дві кофти.

“Добре, що в такий важкий час є такі ініціативи. Складно віддавати за куртку кілька тисяч. А тут можна взяти безкоштовно”, – говорить вінничанин Іван Штурма.

Програму “Банк обміну речей” заснувала Асоціація “Відкриті серця”, із якою Вінницький міський центр соціальних служб підписав Договір про співпрацю. Керує програмою членкиня Асоціації Тетяна Бондаренко.

Асоціація працює з людьми, які мають важкі форми інвалідності, у тому числі фізичні, інтелектуальні та психічні порушення. Діяльність організації розповсюджується на місто Вінницю та Вінницьку область. ЇЇ місія – підтримка та захист сімей, які виховують дітей та молодь з інвалідністю, представництво їх інтересів в різних інституціях.

“Небайдужі члени нашої організації волонтерять в програмі, надають свої речі в хорошому стані, щоб ті, кому це необхідно, могли отримати необхідну допомогу. Тримаємося разом, і тільки допомагаючи один одному ми з усім справимося”, – говорить голова ради Асоціації “Відкритті серця” Світлана Демко.