На Prometheus стартує найпопулярніший у світі онлайн-курс «Навчаймось вчитись»

Освітня платформа Prometheus відкрила реєстрацію на перекладений українською мовою найпопулярніший у світі онлайн-курс «Навчаймось вчитись» Барбари Оклі та Терренса Седжновскі! Оригінальна версія цього курсу на Coursera зібрала вже більше 2 мільйонів слухачів зі всього світу!

Разом ми дізнаємось, як наш мозок використовує два абсолютно різні способи навчання та як групує інформацію. Ми поговоримо про ілюзії в навчанні та ефективні способи запам’ятовування інформації. Опануємо мистецтво не гаяти час та зануримось у наукові дослідження стосовно найефективніших способів вивчення складних тем. Завдяки цьому курсу ви зрозумієте, як покращити ваші навички навчатися новому, а отже, і все своє життя!

СТРУКТУРА КУРСУ

Що таке навчання?
Модуль присвячений вивченню різних способів мислення. Ви навчитесь використовувати ці способи для максимально ефективного навчання. Ми розберемо, як саме влаштована пам’ять та як на наше навчання впливає сон.

Як групувати інформацію?
Ви дізнаєтесь, як правильно поділяти інформацію на невеликі блоки для ефективного запам’ятовування. У цьому модулі ми проаналізуємо виклики опанування великих масивів знань та ілюзії компетентності.

Гаяння часу та пам’ять.
В цьому модулі ми поговоримо про два тісно пов’язаних явища: прокрастинацію та пам’ять. Одна з ключових запорук успіху в навчанні – вміти не гаяти час. Ви також довідаєтесь, як використовувати найпотужніші системи довгострокового зберігання інформації у нашому мозку.

Ренесансне навчання та відкриття вашого потенціалу.
Ще більше про важливі ідеї та методи навчання. Ви дізнаєтеся, як ефективно навчатися разом з іншими студентами, як розпізнати свої сильні сторони, а також про те, як військові пілоти і хірурги використовують контрольні списки для роботи з надскладними завданнями. Навчайтесь для життя та навчайтесь протягом життя.

Матеріал з сайту gurt.org.ua – https://gurt.org.ua/news/trainings/47867/