З 18 по 20  лютого 2019 року у Вінниці проходив бізнес-тренінг із розвитку та просування малого бізнесу «Алгоритми успіху» в рамках проекту НАІУ «Тренінги, розширення економічних можливостей, допоміжні технології та послуги медичної/фізичної реабілітації».  На тренінг з’їхались учасники із Донецької області – Маріуполя, Запорізької обл. – Мелітополя, Одеської обл. – Бєлгород-Дністровським, м. Києва,  м. Сум, м. Вінниці та районів Вінницької області. Хоч і були вони з різних міст, але їх об’єднувало те, що всі вони пережили складні життєві обставини, маючи інвалідність, стали вимушеними переселенцями. Не опустили руки, не здалися долі, а намагаються налагодити на новому місці проживання свій бізнес, свою зайнятість, тому робота під час семінару була досить цікавою та інтенсивною. Учасники залюбки ділилися своїм досвідом, своїми успіхами і невдачами, шукали спільно шляхи виходу із складних ситуацій.

Професійний бізнес-тренер ознайомив учасників із спрощеною системою оподаткування, порядком нарахування єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) з методами оформлення електронного цифрового підпису (ЕЦП), а також розглянув загальну систему оподаткування, податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), військовий збір, звітність суб’єктів підприємницької діяльності на загальній  системі оподаткування. Такі знання були особливо потрібними учасникам так, як переважна більшість з них – фізичні особи – підприємці.

Майстер-класи, проводили учасники проекту ТЕАМ із вінницького офісу, що брали участь і стали переможцями міні-гранту. Вони були дуже цікавими і насиченими – це майстер-класи: «Здорове життя», який проводив ФОП Валерій Алтунін та «Будемо красивими», який проводила Олена Іванова. Учасникам тренінгу було цікаво відвідати Державну реабілітаційну установу «Центр комплексної реабілітації «Поділля», де ознайомились з професійною підготовкою людей з інвалідністю та стати учасниками майстер-класу «Комп’ютерні технології для розвитку приватної справи» та «Перукарська справа «Модні зачіски».

Три дні промайнули дуже швидко, роз’їжджаючись учасники проекту висловлювали щиру вдячність НАІУ,  Міжнародному проекту «Тренінги, розширення економічних можливостей, допоміжні технології та послуги медичної/фізичної реабілітації» за змістовну, цікаву роботу, та можливість самореалізації та розвитку власного бізнесу в їх непростій життєвій ситуації людей з інвалідністю та переселенців.