Чудова команда психологів “Бережи себе” розкаже про 10 продуктів, якими можна “заїдати” стресНа жаль, не існує секретної страви, яка б могла, наче рукою, зняти стрес. Але їжа точно може допомогти з ним боротися!

Ми підготували підбірку з десяти здорових продуктів, які здатні позитивно впливати на нашу нервову систему.— Субпродукти є багатим джерелом вітамінів групи B, які необхідні для контролю стресу.— Яйця багаті на вітаміни, мінерали, амінокислоти та антиоксиданти. Особливо цінний в їхньому складі — вітамін В4. — Жирна риба багата ненасиченою жирною кислотою омега-3, яка підтримує гарні стосунки з когнітивними функціями та психічним здоров’ям. — Петрушка насичена каротиноїдами, флавоноїдами та фітонцидами — антиоксидантами, які захищають від оксидативного стресу.— Часник містить багато сполук сірки, які сприяють підвищенню рівня глутатіону. Цей антиоксидант стоїть у першій ліній захисту організму від стресу.— Тахіні (кунжутна паста) є чудовим джерелом амінокислоти L-триптофану. — Насіння соняшнику є класним джерелом вітаміну Е, магнію, марганцю, селену, цинку, вітамінів групи B і міді.— Броколі містить велику кількість магнію, вітаміну С і фолату, які, як показують деякі дослідження, ефективно борються з симптомами депресії.— Ромашку ще з давніх часів використовували як головний природний антистрес засіб.— Ягоди чорниці мають високий вміст флавоноїдних антиоксидантів, які надають потужну протизапальну та нейропротекторну дію.